Mainmenu

Willem van Honthorst

Kwalificaties
schilder, hofschilder
was appointed as court painter in Berlin 7 Januany 1647 (Gerson 1942/1983, p. 224, note 2)
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
Utrecht (stad) 1604
c. 1604
Overleden
Utrecht (stad) 1666-02/1666-02-19
buried on 19 February 1666
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Gerard was the director and artistic leader of the business cooperation of the brothers; Willem was the production chief who did much of the daily coordination in the workshop with its many assistants (R. Ekkart, 'Dutch family ties: painter families in seventeenth-century Holland', in: Family Ties. Art Production and Kinship Patterns in the Early Modern Low Countries, Turnhout 2012, p. 77-84, esp. p. 77-78).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
portret
Materiaal/techniek
olieverf
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
Caravaggisten
Ingevoerd op: 1992-01-10; Laatste wijziging: 2021-05-11

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?