Mainmenu

Edward Atkinson Hornel

man / Engels
Kwalificaties
schilder
Nationaliteit/school
Engels
verhuisde op z'n 1e van Australië naar Kirkcudbright
Geboren
Bacchus Marsh 1864-07-11
als zoon van schotse ouders
Overleden
Kirkcudbright 1933-06-30
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Henry en Hornel waren sinds 1885 dik bevriend, beïnvloedden elkaars werk, deelden een atelier in Glasgow, gingen samen op reis naar Japan (1893-'94) en schilderden samen in Kirkcudbright
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Opleiding
Trustees Academy (Edinburgh)
1880-'83
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
diervoorstelling (genre), genrevoorstelling, kinderportret, oriëntalisme
naar aanleiding van de oosters aandoende decoratieve elementen in het werk van Hornel, werd dit door een criticus aangeduid met 'Persian Carpet School'
Opmerkingen
Hornel's woonhuis in Kirkcudbright, met prachtige japanse tuin, dient tegenwoordig als 'memorial gallery' voor de schilder (Hornel Museum)
Ingevoerd op: 1992-01-10; Gewijzigd op: 2017-09-04

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?