Mainmenu
404607
1 / 1

J.A. Vrijhof

man / Nederlands
Kwalificaties
fotograaf
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
1907
Overleden
1986
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
werkte vanaf 1953 samen met Cornelis Pieter Geljon (1928-)
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Rotterdam 1945 - 1976
    tijdens de oorlog werkzaam als politiefotograaf, na 1945 werkzaam bij de cartografische dienst van vliegveld Waalhaven, tot 1953 werkte hij vanuit zijn huis aan het Dennendaal 29 en verhuisde daarna naar de Delfstevaart 25a (documentatie NFM)
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
industriële fotografie, architectuurfotografie, modefotografie, reclamefotografie
architectuurfotografie in opdracht van o.a. het architectenbureau Van den Broek en Bakema, reclamefotografie, opdrachten van scheepswerven,
Ingevoerd op: 2000-09-28; Gewijzigd op: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?