Mainmenu
Kwalificaties
etser, graveur (prentmaker), schilder, tekenaar, auteur, kunsthandelaar, kunstverzamelaar, schrijver van reisboeken, reproductiegraficus
His collection was sold at Christie's anonymously on 6 May 1797.
Nationaliteit/school
Engels
Geboren
1744-05-21
Overleden
Londen (Engeland) 1800-07/1800-09
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
Samuel Ireland is best remembered today as the chief victim of the Ireland Shakespeare forgeries created by his son, William Henry Ireland (1777-1835).
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
made aquatints after the drawings of Samuel Ireland
Deze persoon/entiteit in andere databases
Verder zoeken in RKDartists&
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
topografie, landschap (als genre)
Lid van
Ingevoerd op: 1992-01-11; Laatste wijziging: 2021-04-09

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?