Mainmenu
2 afbeeldingen

Pieter de Jode (II)

Nationaliteit/school
Zuid-Nederlands
Geboren
Antwerpen 1606-11-22
Overleden
Groot-Brittannië 1674/1694
na 1674, waarschijnlijk in Engeland
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
Son of Peeter de Jode I (1573 - 1634) and Susanna Verhulst (? - ?), marrried on his return in 1635 with Elizabeth Loemans (daughter of the engraver Aernout (died 1642), with whom he had a son, the engraver Artus de Jode (see Duverger 1991, p. 145ff), and 2) Justa Galle, widow of Adrtiaen Collaert;
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
historie (als genre), portret
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1992-01-11; Laatste wijziging: 2021-03-22

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?