Mainmenu
424031
1 / 1
3 afbeeldingen

Erik Duverger

man / Belgisch
Kwalificaties
kunsthistoricus, hoogleraar
Specialist op het gebied van o.a. wandtapijten en boedelinventarissen; vanaf 1958 onderzoeker bij het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (NFWO). Zijn omvangrijke collectie beelddocumentatie, voornamelijk bestaande uit tienduizenden foto's van de Zuid- en Noord-Nederlandse wandtapijten uit musea, particuliere collecties en kunsthandel (o.a. Bernheimer, München) maar ook uit overdrukken van artikelen en oude veilingcatalogi is in 2010 overgedragen aan het RKD. Oudere collecties die (deels) in deze schenking zijn opgenomen: documentatie ut het bezit van Jozef Duverger, materiaal uit het fotoarchief van kunsthandel Bernheimer en documentatie (o.a. overdrukken van artikelen) uit het bezit van de kunsthistorica Marta Crick-Kuntzinger.
Nationaliteit/school
Belgisch
Geboren
Gent 1932-08-03
Overleden
Gent 2004-03-10
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van de kunsthistoricus Jozef Duverger (1899-1979), echtgenoot van de kunsthistorica Denise Van de Velde
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
bouwde een vergelijkbare wandtapijtendocumentatie op
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1958 - 2000
Opleiding
Universiteit Gent
PhD in 1961, wth: Kunsthandel en Kunstverzamelingen te Gent omstreeks de jaren 1600 tot 1850 (Art trade and art collections in Ghent between 1600 and 1850)
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
Leraar aan academie/universiteit
Universiteit Gent
affiliate professor in the period 1992-1998
geboren
werkzaam in
overleden
Ingevoerd op: 2010-03-10; Laatste wijziging: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?