Mainmenu
438008
1 / 1
Kwalificaties
tekeningenverzamelaar, prentenverzamelaar, naturaliënverzamelaar, verzamelaar van klassieke oudheden, verzamelaar van Hollandse en Vlaamse schilderkunst, secretaris, jurist
Secretaris van kardinaal Francesco Barberini, met wie hij naar Parijs en Spanje reisde. Hij schreef hierover een reisverslag. In zijn palazzo vestigde hij een bibliotheek en een museum. In zijn verzameling bevonden zich schilderijen van Nicolas Poussin en Simon Vouet. Ook bezat hij schilderijen van Nederlandse schilders, zoals van Paul Bril, Pieter van Laer, Giusto Susterman en Bloemaert. Cassiano beschreef zijn verzameling tekeningen in zijn 'Museum Chartaceum (1654). Een groot deel van zijn collectie is in 1762 verworven door de Engelse koning George III en bevindt zich nu in de Royal Library in Windsor Castle. Zie RKDlibrary voor de catalogi van de gehele collectie.
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Turijn 1588
Overleden
1657-10-22
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
Broer van Carlo Antonio dal Pozzo, die een belangrijke rol speelde bij de vorming van Cassiano's beroemde verzameling.
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
vriend van Galileo Galilei
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1608 - 1657
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
Ingevoerd op: 2011-11-01; Gewijzigd op: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?