Mainmenu
440082
1 / 1
Kwalificaties
historicus, kunstverzamelaar, auteur, docent aan universiteit, toneelschrijver
dissident; publiceerde in 1970 het essay 'Haalt de Sovjetunie 1984?'; had contact met Karel van het Reve; schreef toneelstukken waarvoor hij naar Siberië werd verbannen; bezat een verzameling Sovjet-kunst van kunstenaars die in de Sovjet-unie niet werden erkend; bij zijn verbanning uit de Sovjet-Unie nam hij de verzameling mee naar Nederland; zijn collectie, met daarin o.a. schilderijen van zijn vrouw Gjuzel Amalrik, werden in augustus 1976 in Rotterdam-Hilligersberg getoond
Geboren
Moskou 1938-05-12
Overleden
Guadalajara (Spanje) 1980-11-12
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
getrouwd met Gjuzel Amalrik
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Biografische gegevens
Opleiding
Lemonosov Universiteit (Moskou)
1959-1963 studie Geschiedenis
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
Leraar aan academie/universiteit
Universiteit Utrecht
geboren
werkzaam in
overleden
Ingevoerd op: 2012-01-25; Gewijzigd op: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?