Mainmenu
Kwalificaties
koning, kunstverzamelaar, verzamelaar van Hollandse en Vlaamse schilderkunst, verzamelaar van keramiek, mecenas
was van 1762 tot 1796 tsarina van Rusland. In twintig jaar tijd kocht Catharina 4.000 schilderijen; zij kocht hele collecties op of grote delen daarvan. In de winter van 1763/1764 kocht zij het leeuwendeel van de collectie van de Berlijnse handelaar Johann Ernst Gotzkowsky en in 1769 kocht zij zeshonderd schilderijen van Heinrich von Brühl. In 1772 verwierf zij via Denis Diderot de collectie Pierre Crozat. De verzameling van Sir Horace Walpole van Houghton Hall werd haar eigendom in 1779.
Nationaliteit/school
Russisch
Geboren
Szczecin 1729-05-02
Overleden
Tsarskoje Selo (Pushkin) 1796-11-17
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Golitsyn was voor haar actief als kunstagent.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
Ingevoerd op: 2012-01-25; Laatste wijziging: 2022-05-25

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?