Mainmenu
441640
1 / 1

Benedetto Giustiniani

man / Italiaans
Kwalificaties
kunstverzamelaar, mecenas, jurist, kardinaal
Studeerde rechten in Perugia en Padua en studeerde af in Genua in 1577. Werd in 1586 tot kardinaal benoemd. Hij had zijn eigen verzameling maar was nauw betrokken bij de collectie Giustiniani van zijn broer Vincenzo. Na zijn dood ging zijn verzameling dan ook op in de collectie van Vincenzo. Benedetto bezat etsen van Cornelis Bloemaert en Michel Natalis. Dit waren vooral etsen naar schilderijen in zijn bezit. Bovendien bevonden zich in de collectie twee Vlaamse landschappen (schilders niet bekend) en zes kleine schilderijen op koper door Jan Breughel sr. Benedetto had ook een schilderij van Gerard van Honthorst en van Denys Calvaert. Ook David de Haen verbleef een tijdje in het Palazzo Giustiniani.
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Chios (dept./eiland) 1554-07-05
Overleden
Rome 1621-03-23
1621-04-19 (Squarzina)
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
broer van Vincenzo Giustiniani (markies)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
was bevriend met de kardinalen del Monte, Mattei en Montalto
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
overleden
Ingevoerd op: 2012-03-07; Gewijzigd op: 2019-03-22

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?