Mainmenu

Ronald B. Kitaj

man / Amerikaans, Brits
Kwalificaties
schilder, fotograaf
Nationaliteit/school
Amerikaans, Brits
Geboren
Cleveland (Ohio) 1932-10-29
Overleden
Los Angeles (Californië) 2007-10-21
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Opleiding
Royal College of Art (Londen)
op de Royal College of Art ontmoette hij Daid Hockney, Eduardo Paolozzi en David Hamilton
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
pop art
'Vaak worden de kleurrijke schilderijen van Kitaj gerekend tot de Britse Pop Art. Maar anders dan zijn collega's vond Kitaj zjin inspiratiebronnen niet in de populaire cultuur, maar in de litereatuur , filosofie en kunstgeschiedenis. Vanaf de jaren zeventig ging Kitaj, een atheïst, zich steeds meer interesseren voor zijn joodse achtergrond. De vernietigingskampen van Auschwitz dienden meermalen als ecor van zijn voorstellingen'. (Sandra Smallenberg, NRC 25-10-2007)
Ingevoerd op: 1992-01-11; Laatste wijziging: 2017-03-31

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?