Mainmenu
448310
1 / 1

Louis Hercule Timoléon de Cossé-Brissac (duc)

man / Frans
Kwalificaties
kunstverzamelaar, politicus, aristocraat, verzamelaar van Hollandse en Vlaamse schilderkunst
had een omvangrijke verzameling Hollandse en Vlaamse 17de-eeuwse schilderijen. De collectie of een belangrijk deel ervan werd in beslag genomen tijdens de Franse revolutie en is nu te zien in het Musée du Louvre. Gouverneur van Parijs, kolonel van de garde du roi. Op 14 mei 1971 werden 107 werken (Hollandse en Vlaamse kunst) geveild bij Christie's in Londen door een Duc de Brissac (mogelijk een nazaat?). Minnaar van Madame du Barry na het overlijden van Lodewijk XV,
Nationaliteit/school
Frans
Geboren
Paris 1734-02-14
Overleden
Versailles 1792-09-09
vermoord
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1755 - 1792
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Ingevoerd op: 2012-08-09; Gewijzigd op: 2017-06-26

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?