Mainmenu

Anna Maria Ehrenstrahl

vrouw / Zweeds
Kwalificaties
schilder, kopiist
Ehrenstrahl copied countless works by her father and teacher, mostly in a smaller format; since she produced most of her paintings in her father's studio, it is sometimes unclear who was the responsible artist for certain paintings (Saur 2002).
Nationaliteit/school
Zweeds
Geboren
Stockholm 1666-09-04
Overleden
Stockholm 1729-10-22
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
daughter of David Klöcker Ehrenstrahl. In 1688 Anna Maria Ehrenstrahl married Johan Wattrang (1659-1724), president of The Svea Court of Appeal. They had two sons, Carl and Fredrik Wattrang.
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
allegorie, portret, vorstenportret
Ingevoerd op: 1992-01-11; Laatste wijziging: 2020-07-04

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?