Mainmenu
453150
1 / 1

Galerie Arta

groep / Nederlands
Kwalificaties
galerie
Arta is een internationale vereniging van vrienden van grafische kunst. Arta geeft originele grafiek uit. In 1937 werd Arta in Zwitserland opgericht door Grossenbacher. In 1947 werd de nederlandse tak van Arta opgericht door Norbert Buchsbaum in Amsterdam. In 1964 opende Buchsbaum een vestiging in Den Haag. 'Galerie Arta wil een geinteresseerd publiek een doorsnede laten zien van wat er aan hedendaagse tendenties leeft onder de kunstenaars en hoe deze door middel van alle grafische technieken en ook combinaties daarvan tot uitdrukking worden gebracht. Naast het verkopen van werken houdt Arta werk in consignatie, werk van kunstenaars die hun bijdragen tot het fonds hebben geleverd. Ook komen kunstenaars op gezette tijden in aanmerking voor één-mans-tentoonstellingen. Het doel van Arta is om beeldende kunst als persoonlijk bezit voor een groot publiek bereikbaar te maken'. In 1989 werd de collectie van Arta uitgebreid met andere kunstwerken die in multiples te maken zijn, zoals glas, keramiek, brons en sieraden. (Collectie PDO).
Nationaliteit/school
Nederlands
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
 • Den Haag (stad) 1964 - 1969
  Stationsweg 143
 • Den Haag (stad) 1969 - 1980
  Kazernestraat 58, Den Haag
 • Den Haag (stad) 1980-02-07 - 1985
  Javastraat 52, Den Haag
 • Den Haag (stad) 1985-11-05 - 1989
  De galerie was gevestigd aan de Toussaintkade 70 in Den Haag. De exacte beëindiging van de werkzame periode is niet bekend.
werkzaam in
Product
prent
Ingevoerd op: 2012-10-26; Laatste wijziging: 2023-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?