Mainmenu
458558
1 / 1
Kwalificaties
prins, kunstverzamelaar, verzamelaar van Hollandse en Vlaamse schilderkunst, verzamelaar van Italiaanse schilderkunst, verzamelaar van Franse schilderkunst
In 1861 erfde Wladyslaw Castoryski de overblijfselen van de collectie van zijn grootmoeder Izabela Czartoryska en besluit de werken terug te bengen naar Polen. In 1874 zet hij in Krakow een nieuw museum op om de collectie in te huisvesten. Zijn collectie bevatte Italiaanse, Vlaamse, Franse, Duitse, Spaanse en Poolse werken. Czartoryski had o.a. werken van Rembrandt, Anthony van Dyck, Ludolf Bakhuizen en Paulus Potter (de Rosset 2010).
Nationaliteit/school
Pools
Geboren
Warschau 1828-07-03
Overleden
Boulogne-Billancourt 1894-06-23
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van Adam Jerzy Czartoryski; kleinzoon van Izabela Czartoryska
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Externe links
wikipedia Engeland
Ingevoerd op: 2013-04-02; Gewijzigd op: 2017-03-29

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?