Mainmenu
Nationaliteit/school
Russisch
Geboren
Sint-Petersburg (Rusland) 1887-03-23
Overleden
Parijs 1967-09-27
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van Zinaida Nikolaevna Yusupova
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1909 - 1965
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
 • Oxford (Engeland) 1909 - 1912
  studeerde aan Oxford, Engeland
 • Sint-Petersburg (Rusland) 1916-12-29
  Grigori Rasputin werd vermoord in het Paleis van Yusupov aan de Moika. Felix had zelf ook een aandeel in de moord en werd verbannen uit St. Petersburg.
 • 1917
  Ddrie maanden na de aanslag op Rasputin keerde de familie even terug naar hun Paleis aan de Moika om spullen op te halen voor ze naar de Krim zouden afreizen. Ze namen daarbij ook twee schilderijen van Rembrandt mee (Androsov 2006, p. 46)
 • Parijs 1920
  Na een reis door Malta, Italie, Parijs en Londen kochten Felix en zijn vrouw Irina een huis in Parijs.
 • 1932
  Felix en Irina wonnen een juridisch proces tegen filmmaatschappij MGM voor de film 'Rasputin and the Empress', waarin men deed voorkomen alsof Irina onder invloed van Rasputin had gestaan. In 1934 ontvingen ze een schadevergoeding van 25.000 pond en vanaf toen werd onder iedere Amerikaanse film een disclaimer geplaatst met de woorden: 'The preceding was a work of fiction, any similarity to a living person etc.'
 • 1965
  Felix spande een proces aan tegen CBS voor een op televisie uitgezonden toneelstuk over de moord op Rasputin. Hij won deze echter niet
geboren
werkzaam in
overleden
Externe links
wikipedia Engeland
Ingevoerd op: 2013-07-17; Laatste wijziging: 2017-10-18

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?