Mainmenu
Kwalificaties
fotograaf, kunsthandelaar, galeriehouder
Galeriehouder van Galerie Moderne in Amsterdam, een samenwerkingsverband met Galerie Moderne in Silkeborg, Denemarken. Koster is een van de vertegenwoordigers van de CoBrA-kunstenaars in Nederland.
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Amsterdam 1940
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Nico Koster is vanaf 2006 de eigenaar van Galerie Moderne (Het Parool, 4 maart 2009).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
fotojournalistiek
De fotograaf Nico Koster fotografeerde kunstenaars voor de krant (Haarlems Dagblad, 1 november 1988). Hij heeft een exclusieve fotoshoot gemaakt van de 'Bed-In for Peace' actie die John Lennon en Yoko Ono in maart 1969 hielden in het Hilton Hotel in Amsterdam (NRC Handelsblad, 7 december 2008).
Ingevoerd op: 1992-09-07; Laatste wijziging: 2020-04-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?