Mainmenu
1 / 1
Kwalificaties
beeldhouwer, edelsmid, glaskunstenaar, kunstnijveraar, medailleur, tekenaar, zilversmid
jewellery artist; jewellery designer; designer; enamel artist; glass artist; jeweller; goldsmith; silversmith; master draughtsman
Nationaliteit/school
Frans
Geboren
Ay (Marne) 1860-04-06
Overleden
Parijs 1945-05-01
Lalique is overleden op 1 mei 1945 op de leeftijd van 85 jaar in Parijs in het 8ème arrondissement (voor de akte van overlijden zie: http://archives.marne.fr/ark:/86869/a011310543769UJ1uht/1/189, november 2012) zie ook: (http://gw3.geneanet.org/marilise?lang=nl&pz=rene+jules&nz=lalique&ocz=0&iz=3&p=rene+jules&n=lalique, november 2012)
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
vader van Marc Lalique en grootvader van Marie-Claude Lalique
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1880 - 1945
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
diervoorstelling (genre), portret
Product
lamp, sieraad, glaswerk, vaas
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
art nouveau
Ingevoerd op: 1991-11-20; Laatste wijziging: 2023-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?