Mainmenu
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
Rotterdam 1748-03-08
Overleden
Rotterdam 1805-12-15
verdronken
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
vader van Jan Anthonie Langendijk; in verschillende bronnen ten onrechte vermeld als schoonvader van Christoffel Meijer (Hazewinkel 1955)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
medewerker van Kobell
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1763 - 1805
ca. 1763-1805
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (als genre), winterlandschap, italianiserend, portret, architectuur (genre), interieurs, militairengenre, figuurvoorstelling, stadsgezicht, topografie
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1992-01-12; Laatste wijziging: 2020-09-25

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?