Mainmenu
Kwalificaties
schilder, tekenaar, lithograaf, aquarellist, illustrator, etser
leraar aan een kostschool; sedert 1833 corresponderend lid van de Kon. Maatschappij van Schoone Kunsten en Letteren te Gent en professor in de tekenkunst bij de Kon.Graveerschool te Brussel
Nationaliteit/school
Belgisch
Geboren
Brussel 1806-07-16
Overleden
Brussel 1875-11-12
N.B.: Bénézit noemt zowel Paulus Lauters, geboren te Brussel 16 juli 1806 en overleden te Brussel 12 november 1875, als Paul Lauter, geboren te Brussel 16 juli 1806 en overleden te Brussel in november 1876
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (als genre), stadsgezicht, portret, figuurvoorstelling, genrevoorstelling, diervoorstelling (genre)
Ingevoerd op: 1993-10-04; Laatste wijziging: 2020-12-09

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?