Mainmenu

Willem de Ridder (1939-)

man / Nederlands
Kwalificaties
conceptueel kunstenaar
Willem Cornelius de Ridder ('s-Hertogenbosch, 14 oktober 1939) is een Nederlands radiomaker, verhalenverteller, tijdschriftenmaker, internationaal bekend Fluxus-kunstenaar en 'spiegeloog'en "Papieren Konstellatie" (PK)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Den Bosch 1939-10-14
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
De Ridder werkte samen met Nam June Paik en presenteerde Paiks' "Piano for all Senses" in zijn galerie 'Amstel 47' te Amsterdam. (Working together with Nam June Paik, with "Piano for all Senses" in his Gallery 47, Amsterdam. Met Wim T. Schippers was hij oprichter van de "Association for Scientific Research in New Methods of Recreation (AFSRINMOR International). With. Wim T. Schippers founder of "Association for Scientific Research in New Methods of Recreation (AFSRINMOR International).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
Fluxus
Standplaats archief
archief Constant
Ingevoerd op: 2018-04-09; Laatste wijziging: 2018-05-07

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?