Mainmenu

Daan Lemaire

man / Nederlands
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
Externe links
website artist
Ingevoerd op: 1992-01-30; Laatste wijziging: 2021-06-03

Reacties

Fons Heijnsbroek 16 januari 2021
In 2002 nam Daan Lemaire het initiatief met Fons Heijnsbroek tot het oprichten van de kunstenaarsgroep Art-abstract, te Amsterdam. Om zo onderling uit te wisselen over abstracte kunst, elkaars werk te bespreken en om gezamenlijk te exposeren. De eerste expositie van de groep in mei 2003 heette 'Actuele Abstract Kunst'.
Fons Heijnsbroek 10 december 2018
opleiding Academie St. Joost, Breda
Lessen bij Gerrit van 't Net, Amsterdam

Vanaf c. 1983 begon Daan Lemaire na zijn surrealistische schildersjaren abstract te schilderen, in olieverf op linnen. Ook maakte hij daarnaast vanaf c. 1990 abstracte beelden in gekleurd glas, in de techniek van glas-appliqué.

Vanaf c. 2000 ging Lemaire veel abstracte gouaches op papier maken. Enkele jaren later (2004) begon hij zijn glas-sculpturen in een meer schilderachtige techniek te maken: glas-fusion.
Daan Lemaire was jarenlang lid van de kunstenaarsgroep Art-abstract, en vanaf c. 2007 lid van 'De Onafhankelijken'. Hij exposeerde vaak met Ben Vollers en Fons Heijnsbroek

website:
https://www.wikiart.org/en/daan-lemaire - voor 15 afbeeldingen van zijn werk en biografie-gegevens
Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?