Mainmenu

Cornelis Lieste

man / Nederlands
Kwalificaties
schilder, lithograaf
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Haarlem 1817-10-26
Overleden
Haarlem 1861-07-24
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (als genre), winterlandschap, heidelandschap, berglandschap, stadsgezicht
Prijzen
  • Behaalde in 1839 een zilveren medaille voor een winterlandschap bij de Koninklijke School voor Beeldende Kunsten in Den Bosch; in 1842 verkreeg hij de gouden medaille voor een landschap tentoongesteld bij 'Felix Meritis' te Amsterdam; in 1861 verkreeg hij een gouden medaille voor zijn 'heideveld' op de Amsterdamse tentoonstelling (Scheen 1981).
Lid van
Opmerkingen
Samenwerking met S. v. d. Berg.
Ingevoerd op: 1992-01-12; Gewijzigd op: 2017-03-31

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?