Mainmenu
Monogrammeert als
IL
JL
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
Leiden 1607-10-24
born 24 October 1607 (Schneider 1932)
Overleden
Amsterdam 1674-06-04
buried 8 June 1674
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
married Suzanna Colyn de Nole in Antwerp, 23 December 1638; father of Jan Andrea Lievens; married Cornelia de Bray in Oudekerk aan de Amstel, 2 August 1648
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
boslandschap, genrevoorstelling, historie (als genre), landschap (als genre), portret, christelijk religieuze voorstelling, vruchtenstilleven, architectuur (genre), boerengenre, vanitasstilleven
Materiaal/techniek
olieverf
Opmerkingen
B. Schnackenburg, Kassel, bereidt een studie over de vroege Lievens voor. (2003)
Ingevoerd op: 1992-01-12; Gewijzigd op: 2018-01-08

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?