Mainmenu
3 afbeeldingen

Johannes Lingelbach

Kwalificaties
schilder, stoffageschilder
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands, Duits
Geboren
Frankfurt am Main 1622-10/1622-10-10
baptized 10 October 1622
Overleden
Amsterdam 1674-10/1674-11-03
buried 3 November 1674
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
banns of marriage 26 April 1653 in Amsterdam with Tietje Hendrix Poussi/Bus(s)i of Amsterdam; on 10 November 1663 they both made their will to each other (De Vries 1885)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
painted staffage in the landscapes of Abraham Beerstraten, Jan Hackaert, Jan Wijnants, de Heusch, Meindert Hobbema, Jan van Kessel, Phillips Koninck and others (Thieme/Becker 1907-1950)
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, historie (als genre), italianiserend, ruiterstuk, stadsgezicht, landschap (als genre), strandgezicht, portret, marine (als genre), architectuur (genre)
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1992-01-12; Gewijzigd op: 2017-10-19

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?