Mainmenu
Kwalificaties
koopman, architect, historicus, prentkunstenaar, schilder, etser, tekenaar, auteur, militair, schepen (raadslid), textielfabrikant
wrote and illustrated the manuscript 'Oude ware beschrijvinge van Schielant', 1672 (City Archive Rotterdam (GAR), inv. 1563)
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands (school)
Geboren
Rotterdam 1620
c. 1620
Overleden
Rotterdam 1676-08-31
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
married in Rotterdam on 8 August 1649 to Eva van Minnebeeck, father of Adriaen Lois (1653-ca. 1705)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Rotterdam 1643 - 1676
    Apart from in his artistic capacities, he was active as captain of the civic guard (1654-1663) and as alderman (1664-1665). Worked with Pieter Post since 1662 building the 'Gemeenelandshuis' from Schieland (nowadays the historical museum of the city).
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, portret, christelijk religieuze voorstelling
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1992-01-12; Laatste wijziging: 2022-05-31

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?