Mainmenu
Monogrammeert als
VL
Kwalificaties
art director, illustrator, typograaf
werkte voor verschillende kranten zoals NRC Handelsblad en voor tijdschriften zoals De vrouw en haar huis, Elseviers weekblad en Kris-Kras; werd in 1965 art-director van The Reader's Digest (De Bodt/Kapelle 2003)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Hilversum 1910-01-14
Overleden
Amstelveen 1994
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1930 - 1994
ca. 1930-1994
Opleiding
Ambachtsschool (Den Haag)
afdeling bouwkunde
autodidact
tekenen
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
historie (als genre)
Product
boekillustratie, illustratie, kinderboekillustratie, ontwerp voor boekband, boek- of stofomslag, ontwerp voor boekband, boek- of stofomslag (kinderboeken), penning (medaille), reclame
illustreerde Pinkeltje van Dick Laan, de hoofpersonen uit series van Jaap ter Haar, Ernstjan en Snabbeltje en de tweeling Saskia en Jeroen (De Bodt/Kapelle 2003); ontwierp een praalwagen met een AKO kiosk voor de NS (Van Wijk-Sluyterman 1992)
Project
NOA
Ingevoerd op: 1993-01-28; Laatste wijziging: 2020-08-14

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?