Mainmenu
Kwalificaties
prentkunstenaar, boekhandelaar, prentenhandelaar, uitgever, tekenaar, schilder, graveur (prentmaker), reproductiegraficus
Enkele prenten zijn gemerkt: 'E. Maaskamp pinx.'; de betreffende schilderijen zijn in werkelijkheid waarschijnlijk van de hand van C.H. Hodges; zie Koolhaas-Grosfeld 2007. Publiceerde o.a. 'Afbeeeldingen van kleeding, zeeden en gewoonten in de Bataafsche Republiek', Amsterdam 1805-'07, en ca. 1805 12 series elk van 12 prenten. Het betrof een omwerking van bestaande series, die door Fouquet als eerste wareb uitgegeven, door het bijeennemen van alle nummers 1 etc. van de verschillende series, tot series met 12 dezelfde nummers. De prenten zijn naar tekeningen van Schouten, de Beyer, de Haan, Spilman en anderen en hebben soms een adres. De kwaliteit is zeer verschillend, evenals het formaat van de plaat. Ze zijn in sepia afgedrukt op zwaar papier.
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
Vollenhove 1769-09-20/1769-09-27
gedoopt: 27 september 1769
Overleden
Amsterdam 1834-01-31
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
portret, topografie, genrevoorstelling
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1992-01-17; Gewijzigd op: 2017-12-18

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?