Mainmenu
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands, Zuid-Nederlands
Geboren
Meulebeke 1548-05
born on a Sunday in May 1548 (so either 2, 9, 16, 23 or 30 May)
Overleden
Amsterdam 1606-09-11
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
son of Cornelis van Mander and Johanna van Beke, father of Karel van Mander II, grandfather of Karel van Mander III
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
In the 'Schilderboeck' he wrote that he designed tapestries for Spiering: later he transferred this consignment to Hendrick Vroom, as he was unable to draw ships.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, historie (als genre), portret, landschap (als genre), bloemstilleven, christelijk religieuze voorstelling, mythologie
In the 2nd edition of his 'Schilderboeck' of 1618 (1st ed. 1604) there is mention in his biography of a consignment of four flower paintings that had to be sent to Hamburg (Willigen/Meijer 2003, p. 137).
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1992-01-17; Gewijzigd op: 2018-06-07

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?