Mainmenu
1 / 1
13 afbeeldingen

Geo Poggenbeek

man / Nederlands
Kwalificaties
aquarellist, etser, schilder, tekenaar
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Amsterdam (stad) 1853-07-20
Overleden
Amsterdam (stad) 1903-01-04
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1878 - 1903
ca. 1878-1903
Opleiding
Rijksakademie van beeldende kunsten (Amsterdam)
1872-1878; avondopleiding (Jacobs 2000)
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
boslandschap, diervoorstelling (genre), dorpsgezicht, figuurvoorstelling, genrevoorstelling, landschap (genre), polderlandschap, stadsgezicht, stilleven, weidelandschap
Materiaal/techniek
waterverf, olieverf
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
Haagse School
Prijzen
Lid van
Ingevoerd op: 1991-10-08; Laatste wijziging: 2023-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?