Mainmenu
Nationaliteit/school
Russisch, Frans
Geboren
Sint-Petersburg (Rusland) 1870-04-21/1870-05-03
Saur 1992-
Overleden
Parijs 1960-02-09
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van Nicolas Benois, broer van Albert Nikolaevich Benois (1852-1936); vader van Nikolai Aleksandrovich Benois (1901-1988)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Benois ging naar school met Somov en werkte later (1897-1899) met hem samen in Parijs
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
allegorie, architectuur (genre), figuurstudie (hoofdonderwerp), figuurvoorstelling, genrevoorstelling, interieur, landschap (genre), literatuur (genre), portret, stadsgezicht
Ingevoerd op: 1991-11-21; Laatste wijziging: 2022-06-02

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?