Mainmenu
Kwalificaties
beeldhouwer, schilder, grisaille-schilder, miniatuurschilder, kunstverzamelaar, verzamelaar van Hollandse en Vlaamse schilderkunst
Benoist was beroemd om zijn vervaardiging van wassen beelden. Had schilderijen van Italianisanten in zijn bezit (Korthals Altes 2009/2010)
Nationaliteit/school
Frans
Geboren
Joigny (Yonne) 1632-02-24
Overleden
Parijs 1717-04-08
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
portret, genrevoorstelling, landschap (als genre), mythologie, christelijk religieuze voorstelling
Opmerkingen
Benoist vestigde in de Rue des Saints-Pères te Parijs een wassenbeeldencabinet genaamd "Cercle Royal" of "Cercle de la Cour", vanwege de hier tentoongestelde wassen portretten van de koninklijke familie. Zijn bijnaam "Benoist du Cercle" was hier afkomstig van. Ook tijdens zijn verblijf in Londen maakte Benoist wassen beelden en wel van de leden van het hof van James II.
Ingevoerd op: 1991-11-21; Gewijzigd op: 2017-03-31

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?