Mainmenu

Benvenuto di Giovanni di Meo del Guasta

man / Italiaans
Kwalificaties
schilder, boekverluchter, frescoschilder
Syson/Chapman 2007
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Siena 1436
Overleden
1518
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
is samen met Vecchietta en Franceso di Giorgio Martini gedocumenteerd aangaande een schildering in het baptisterium in Siena; werkte samen met Sano di Pietro aan, onder andere, opdrachten voor de kerk San Giorgio in Bolsena; werkte samen met Cozzarelli in de kathedraal in Siena; ging tevens samen werken met zijn zoon Girolamo(Sysman/Chapman 2007)
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Siena 1453
    sinds 1453; zijn vroegst gedocumenteerde werk is uit 1453 (Sysman/Chapman 2007)
geboren
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
christelijk religieuze voorstelling
Ingevoerd op: 1991-11-21; Laatste wijziging: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?