Mainmenu

Christoffel van Sichem (II)

Monogrammeert als
CVS
Kwalificaties
prentkunstenaar
Van Sichem made a large number of woodcuts (e.g. after A. Bloemaert, H. Goltzius and M. van Heemskerck) for several publications; ,any of his prints he put together in: C. van Sichem, Der zielen Lust-Hof 'I. Iacobsz. Leuven' [Amsterdam] 1629; C. van Sichem, Bibels tresoor, ofte Der zielen lvsthof, Amsterdam (P.I. Paets) 1646; C. van Sichem en H. Hugo, 't Schat der zielen, dat is: het geheele leven ons Heeren Iesu Christi: naer de vyer euangelisten, Amsterdam (Pieter I.P. = Pieter Jacobsz. Paets) 1648.
Nationaliteit/school
Zwitsers, Noord-Nederlands
Geboren
Basel (Zwitserland) 1581
c. 1581
Overleden
Amsterdam 1658-02/1658-02-07
buried 7 February 1658
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
christelijk religieuze voorstelling
Product
devotieprent
Ingevoerd op: 1992-01-25; Laatste wijziging: 2020-10-02

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?