Mainmenu

Cornelis de Smet

Kwalificaties
schilder
Nationaliteit/school
Zuid-Nederlands, Italiaans
Geboren
Overleden
Napels 1591-10
Osnabrugge 2015, p. 19
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
In 1579 and 1580 respectively, Jan Soens and Wenzel Cobergher signed a contract to work and live with Cornelis de Smet (Osnabrugge 2015, p. 18).
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Napels 1574 - 1592
    De Smets workshop functioned as a base for foreigners from the Low Countries arriving in Napels (Osnabrugge 2015, p. 18).
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
christelijk religieuze voorstelling
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1994-02-23; Laatste wijziging: 2022-05-09

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?