Mainmenu

Pieter Spierinckx

Kwalificaties
schilder, ontwerper
heeft ook ontwerpen voor wandtapijten vervaardigd (Willigen/Meijer 2003)
Nationaliteit/school
Zuid-Nederlands
Geboren
Antwerpen 1635-08-30
Overleden
Antwerpen 1711-08-30
volgens Willigen/Meijer is het niet duidelijk of hij is gestorven in Antwerpen of tijdens een verblijf in Engeland (Willigen/Meijer 2003)
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
Gehuwd met Jenne Marie de Jode, zuster van Gerard de Jode II (een andere zuster Isabella was gehuwd met Jacobus Bruynel)
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
jachtstilleven, landschap (als genre), christelijk religieuze voorstelling
Schilderde voor het koor van de Augustijnenkerk in Antwerpen twee landschappen met voorstellingen uit het leven van de Augustijnen; leverde vele kartons, voornamelijk Italiaanse landschappen, voor tapijtfabrieken in Brussel en Oudenaarde (Thieme/Becker dl. 31 (1937), p. 374); een jachtstilleven van hazen en vogels in een landschap op een veiling van Neumeister in München op 2 jul. 1986 kan aangezien worden voor een werk van J.J. Spoede (Willigen/Meijer 2003).
Materiaal/techniek
olieverf
Lid van
Ingevoerd op: 1994-02-24; Gewijzigd op: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?