Mainmenu

Nicolaes van Verendael

Kwalificaties
schilder
Nationaliteit/school
Zuid-Nederlands
Geboren
Antwerpen 1640/1640-02-19
gedoopt: 1640-02-19
Overleden
Antwerpen 1691
begraven: 1691-08-11
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
gehuwd met Catharina van Beveren
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
stilleven, genrevoorstelling, bloemstilleven, bosstilleven, vruchtenstilleven, stilleven, vanitasstilleven
zeer gewaardeer in zijn jonge jaren, werkte samen met Teniers, Luyckx en De Heem, maar financiele beloningen waren mager; had de reputatie een langzame werker te zijn; gedateerde werken tussen 1659 en 1690; in München een vanitasstilleven van Jan Davidsz. de Heem met bloemen van Van Verendael; in Venetië een vanitasstilleven mogelijk door Hendrick Andriessen met bloemen van Van Verendael (Willigen/Meijer 2003, p. 205)
Materiaal/techniek
olieverf
Lid van
Ingevoerd op: 1992-01-31; Gewijzigd op: 2017-08-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?