Mainmenu
Kwalificaties
beeldhouwer, graficus, glasschilder, monumentaal kunstenaar, keramist, schilder, textielkunstenaar
maakte veel glas-in-lood ramen, o.a. in Amsterdam in de R.K. Begijnhofkerk en de Krijtberg aan het Singel, wandtapijten voor de SS Rotterdam (het schip van de Holland-Amerika lijn) en veel schilderijen; tevens oprichter van de culturele stichting Castrum Peregrini (Tijdens de oorlogsjaren was Gisèles huis een onderduikplek voor Joodse scholieren, die ze inwijdde in kunst en literatuur. Deze ervaring heeft hen vervolgens doen besluiten Castrum Peregrini – ‘burcht van de pelgrim’- op te richten, de nom de guèrre van het schuiladres. Een open huis voor schrijvers, dichters en kunstenaars)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Den Haag 1912-09-11
Overleden
Amsterdam 2013-05-27
De Volkskrant, 28 mei 2013
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling, interieurs, landschap (als genre), abstractie, portret, stilleven, zelfportret
zowel figuratieve, fantasie- en mythische figuren als abstract werk
Prijzen
  • In 1997 werd haar naam gegraveerd in de eremuur in de tuin der rechtvaardigen, bij Yad Vashem, Jerusalem. In 2011 ontving Gisèle uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan een Koninklijke onderscheiding.
Ingevoerd op: 1993-04-05; Laatste wijziging: 2021-04-20

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?