Mainmenu
Kwalificaties
aquarellist, etser, schilder, tekenaar, tekenleraar middelbaar onderwijs, fotograaf
werkte op een belastingkantoor te Middelburg en was ook buitengewoon opzichter van de zee- en havenwerken in Zeeland; gaf vele jaren les aan de H.B.S. te Raamsdonk en aan de Ambachtsschool te Den Haag; werd in 1919 tot erelid benoemd van de Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag; was een der gemiddelde navolgers van de Haagse School (Scheen 1981)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Middelburg (stad, Zeeland) 1852-01-13
Overleden
Den Haag (stad) 1930-12-02
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1867 - 1930
ca. 1867-1930
Opleiding
Tekenacademie (Den Haag 1682-)
behaalde er de akte M.O. Tekenen (Scheen 1981)
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, figuurvoorstelling, strandgezicht, duinlandschap, landschap (genre), diervoorstelling (genre)
onder invloed van Anton Mauve (Scheen 1981)
Prijzen
  • gouden medaille
    kreeg in 1897 de gouden medaille 2de klasse op de Internationale Kunstausstellung te München voor een landschap 'Heuernte'
Ingevoerd op: 1992-02-01; Laatste wijziging: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?