Mainmenu
Kwalificaties
architect, auteur, boekbinder, illustrator, kinderboekenschrijver, redacteur, schilder, striptekenaar, typograaf, uitgever, wandschilder
met Tom Bouws uitgever van het kindertijdschrift De Fontein
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Alkmaar 1909-09-17
Overleden
Alkmaar 1996-05-07
begraven in Bergen
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
huwde met Tia Wiegman in 1934
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
ontwierp met Arthur Staal een winkelpand en het bijbehorende interieur
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1925 - 1996
ca. 1925-1996
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
christelijk religieuze voorstelling
Materiaal/techniek
keramiek
Product
decorontwerp, ex-libris, glas-in-lood, illustratie, kalender, kinderboekillustratie, ontwerp voor boekband, boek- of stofomslag, speelgoed
maakte wandschilderingen onder andere voor de scheepsinterieus van de Holland-Amerika lijn, voor de wereldtentoonstelling in Parijs (1938) en de Rozenkranskerk in Amsterdam; maakte poppenkasten en poppen, onder meer in keramiek; ontwierp de omslag voor het tijdschrift 'Halcyon' en verzorgde de typografie van het eerste jaargang (De Bodt/Kapelle 2003) ontwierp de eerste wandprent van het kinderboekenweekgeschenk (1955)
Ingevoerd op: 1994-02-28; Laatste wijziging: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?