Mainmenu

Renato Birolli

man / Italiaans
Kwalificaties
schilder, etser, frescoschilder, tekenaar
auteur
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Verona 1905-12-10
Overleden
Milaan 1959-05-03
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
zie Bénézit
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Opleiding
Accademia Cignaroli (Verona)
Saur: Stud. Accad. Cignaroli, die B. Vorzeitig verlassen muss.
Accademia di Belle Arti di Brera e Liceo Artistico (Milaan)
Bénézit: il fit études à l'Ac. Cignaroli de Verone puis s'installa à Milan en 1928 où il suivit les cours de l'Acad. di Brera.
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Milaan 1926 - 1928
    Saur: Siedelt nach Mailand zur Schwester über. Verscheidene Gelegenheitsarbeiten, u.a. 1926 bei einer Sportagentur oder 1927 als Freskomaler. Bénézit: il fit études à l'Ac. Cignaroli de Verone puis s'installa à Milan en 1928 où il suivit les cours de l'Acad. di Brera.
  • Rome
  • Parijs
  • Bretagne (regio)
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
abstractie, stilleven, figuurvoorstelling, landschap (als genre)
Ingevoerd op: 1991-11-21; Gewijzigd op: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?