Mainmenu

Dirck Wijntrack

Kwalificaties
schilder, tekenaar
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
Gemeente Heusden 1605/1625
voor 1625, mogelijk in Heusden geboren (Buijsen)
Overleden
Den Haag 1678
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
werkt veel samen met de landschapschilders Jan Wijnants en Joris van der Haagen (zie Buijsen, p.268)
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
diervoorstelling (genre), genrevoorstelling, landschap (als genre), boerderijstilleven, keukenstilleven
dieren in een landschap in Museum Bredius, Den Haag; een boerderijstilleven in Heidelberg 16(4)7 gedateerd, onjuist toegeschreven aan D. de Coninck; een werk zonder prominente figuren geveild bij Christie's op 31 okt. 1975; een ander werk buitenshuis gesigneerd en gedateerd 1642 in een verkoop van Spik op 1 april 1966 in Berlijn; een werk door Buijsen (Buijsen 1998, p. 271) onjuist gedateerd in 1670 is volgens Willigen/Meijer uit 1636 (Willigen/Meijer 2003, p. 218); een boerderijstilleven met prominente figuren bijvoorbeeld in Hamburg
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1992-02-01; Gewijzigd op: 2017-04-20

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?