Mainmenu
Kwalificaties
schilder, wandschilder, tekenaar, etser, vervaardiger van houtsnedes
maakte o.m. wandschilderingen in een meisjeslyceum te Amsterdam (Scheen 1981) www.onh.nl/verhaal/het-gemeentelijk-lyceum-voor-meisjes(© ONH | 2018) www.parool.nl/stadsgids/wandschildering-in-joke-smit-college-gerestaureerd~a4491900 (1 mei 2017)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Rotterdam 1865-11-21
Overleden
Doorn (Utrechtse Heuvelrug) 1950-06-06
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zus van Bramine Hubrecht
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Den Haag
  • Parijs 1921
  • Amsterdam
  • Oslo
    Wallpainting "Paradise", 1924, Oslo, at the Vestheim Pikeskole. In 1924 maakte Marie in één van de schoollokalen van de Vestheim Pikeskole in Oslo een wandschildering getiteld het Paradijs. (bron: T. Lepoutre, ‘Hoe het groeide…de wandschildering van Marie Hubrecht in het Meisjes Lyceum te Amsterdam’, Algemeen Handelsblad, 26 februari 1931)
  • Doorn (Utrechtse Heuvelrug)
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
stilleven
Ingevoerd op: 1994-09-05; Gewijzigd op: 2018-02-12

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?