Mainmenu
Monogrammeert als
LC
L.C. of LC, de C boven de L (Fichescollectie Monogrammen MHK)
Kwalificaties
kunstnijveraar, beeldhouwer, aquarellist, tekenaar, lithograaf, vervaardiger van houtsnedes, etser, glasschilder, keramist, interieurontwerper, sieraadontwerper, meubelontwerper, typograaf, grafisch ontwerper, keramisch ontwerper, textielkunstenaar
vermaard door zijn ontwerpen (meubels) en het inrichten van mailschepen, ontwierp tevens postzegels (Scheen 1981)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Amsterdam (stad) 1864-11-28
Overleden
Vreeland (Utrecht) 1945-05-15
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Was samen met G.W. Dijsselhof en Th. Nieuwenhuis werkzaam voor de firma van Wisselingh en Co. te Amsterdam. Lion Cachet werd in 1912 hoofdontwerper bij plateelbakkerij De Distel in Amsterdam. Deze fabriek werd in 1923 overgenomen door NV Koninklijke Hollandse Pijpen- en Aardewerkfabriek Goedewaagen en hij bleef hier werkzaam tot 1930. In 1930 vertrok hij naar plateelbakkerij RAM in Arnhem.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1897 - 1945
ca. 1897-1945
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
portret
Ingevoerd op: 1994-09-21; Laatste wijziging: 2023-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?