Mainmenu
1 / 1
Kwalificaties
schilder, kunstverzamelaar, kunstcriticus
De jurist Maus is vooral bekend geworden als secretaris van de kunstenaarsvereniging Les XX. Hij voerde een uitgebreide correspondentie met de kunstenaars van zijn tijd, van wie hij ook werk aankocht. In 1894 richtte hij de kunstenaarsvereniging La Libre Esthétique op in Brussel. Ook was hij mede-oprichter van het tijdschrift l'Art Moderne.
Nationaliteit/school
Belgisch
Geboren
Brussel 1856-06-12
birth certificate Brussels, 1856, no. 269 (source: H. Bovens, Wilsele)
Overleden
Lausanne 1919-11-26
De Sumatra Post, 1919-10-13 (source: H. Bovens, Wilsele)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
geboren
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
marine (genre)
Ingevoerd op: 1994-09-28; Laatste wijziging: 2023-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?