Mainmenu

Frans Jacobus van den Blijk

man / Nederlands
Kwalificaties
schilder, tekenaar, aquarellist
exposeerde omstreeks 1830-1840 vaak in Duitsland (Scheen 1981)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Dordrecht 1806-09-25
Overleden
Dordrecht 1876-08-04
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
volgens Scheen 1981 schilderde Blijk samen met De Klerk een waterlandschap
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Dordrecht 1821 - 1876
  • Nederland
    reis langs de Nederlandse kust
  • Vlaanderen (regio)
    reis
  • Frankrijk 1829
    - Frans Jacobus van der Blijk, geboren te Dordrecht, oud 22 1/2 jaar, van beroep kunstschilder, lang 1 el 79 d haar en wenkbraauwen bruin, oogen bruin, ordinaire neus, bruine baard, om te reize naar Frankrijk; + Christiaan Lodewijk Wilhelm Dreibholtz, oud 29 jaar, van beroep kunstschilder, lang 1 66 haar en wenkbr bruin, oogen bruin, ordinaire neus, bruine baard om te reizen naar Frankrijk; + J.C. Schotel als boven + P.J. Schotel als boven (1 aug 1829) [bron: stadsarchief Dordrecht archief : 5 inventarisnr. : 1932 (verklaringen over 1829)]
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
marine (als genre), strandgezicht, kustgezicht, rivierlandschap, topografie
Ingevoerd op: 1991-11-21; Laatste wijziging: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?