Mainmenu
2 afbeeldingen

Andries Schoemaker

Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
Amsterdam 1660-10-09
Overleden
Amsterdam 1735-12-23
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
vader van Gerrit Schoemaker
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Vervaardigde in de periode 1725-1735 samen met zijn zoon Gerrit bijna honderd geïllustreerde manuscripten met betrekking tot de Nederlandse geschiedenis en topografie: 9.000 bladzijden, met ruim 2.600 tekeningenin kleur); een groot aantal van deze banden is nog intact. De meeste afbeeldingen zijn opgenomen in de beeldbank www.geheugenvannederland.nl.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
topografie
Ingevoerd op: 1994-12-09; Gewijzigd op: 2018-03-17

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?