Mainmenu
Kwalificaties
architect, tekenaar, prentkunstenaar
made engravings for: P. en J. Vingboons, Afbeeldsels der voornaemste gebouwen uyt alle die Philips Vingboons geordineert heeft, Aemstelerdam (P. Vingboons) 1648 (vol. 1) 1674 (vol. 2).
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
Amsterdam 1620/1621
1620 or 1621
Overleden
Amsterdam 1698-02/1698-09-02
buried 2 September 1698 (Stadsarchief Amsterdam, Begraafregisters voor 1811)
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
son of David Vinckboons, brother of Philips and Johannes Vinckboons; by some authors identified with J. Finckenbaum, who made topographical drawings of the Upper Rhine (sketschbook in the Kölnisches Stadtmuseum).
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
architectuur (genre)
Ingevoerd op: 1994-12-21; Laatste wijziging: 2022-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?