Mainmenu
Nationaliteit/school
Zuid-Nederlands, Pools
Geboren
Mechelen/Koningsbergen 1574
probably in Mechelen c. 1574; according to different sources born in Königsberg in Preussen
Overleden
Danzig (hist.) 1626/1628
c. 1627
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
grandson of François van den Blocke, son of Willem van den Blocke, nephew of Aegidius and Philips van den Blocke, brother of Abraham, Jakob and David van den Blocke
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Danzig (hist.) 1589 - 1626
    got many commission from the city from 1605 on; worked on the ceiling painting of Red Hall in the town hall of Danzig from 1606-1608; delivered more paintings to the town hall between 1611 to 1614; worked on paintings for churches and painted on façades; was one of the founders of the paitners' guild in 1612
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
allegorie, genrevoorstelling, historie (als genre), mythologie, christelijk religieuze voorstelling
Materiaal/techniek
olieverf
Lid van
Ingevoerd op: 1996-01-16; Gewijzigd op: 2019-07-21

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?