Mainmenu
Nationaliteit/school
Spaans
Geboren
Avilés/Carreño 1614-03-25
López Vizcaíno: mogelijk geboren in Carreño (Asturië)
Overleden
Madrid (Spanje) 1685-10-03
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
neef van Andrés Carreño de Miranda
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
zie: Saur; Carreño de Miranda werkte samen met zijn vriend Rizi onder leiding van Mitelli en Colonna aan de fresco's in het Alcázar.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Madrid (Spanje) 1624 - 1665
    les in het atelier van Pedro de las Cuevas en vervolgens bij Bartolomé Román; al in 1634 een gevestigde naam als schilder; vriendschap met Velázquez, die hem uitnodigde in het Alcázar te komen werken (1659); 1639-1640: vroegst bekende portret; 1640-1650: werk voor kerkelijke opdrachtgevers; in de jaren vijftig en zestig vele leerlingen; 1660: begin van een serie portretten van personen aan het hof; 1663: meest intensieve periode in de samenwerking tussen Carreño en Francisco Rizi; 1669: benoemd tot 'Pintor del Rey' en in 1671 tot 'Pintor de Cámara'; 1671: Carreño wijdde zich aan de restauratie en herinrichting van het door brand getroffen Escorial.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurstudie (hoofdonderwerp), mythologie, portret, vorstenportret, christelijk religieuze voorstelling
Project
Gerson Digital
Ingevoerd op: 1991-11-27; Laatste wijziging: 2021-04-20

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?